X 

Profesorii sînt nemulțumiți de costul pentru verificarea unui test la examene

1 oct. 2021,, 16:45   Societate
2777 0

25 de bani costă verificarea unui test la examenul de clasa a IX-a și aceasta nu este doar o taxă de examinator, ci de președinte al comisiei. Cel puțin asta afirmă o profesoară din capitală, după ce zilele trecute și-a ridicat banii, transmite Noi.md cu referire la tv6.md.

Surpriză însă, suma și așa nu foarte mare de pe hîrtie nu era egală cu cea din mînă, după ce a fost impozitată.

Aliona Bucova, profesoara de limba și literatura rusă, care a fost și președintele Comisiei de Evaluare a examenelor de clasa a IX-a, s-a arătat indignată, după ce a primit banii pentru verificările testelor de absolvire.

Potrivit ei, nu doar că a încasat o sumă mică, dar din aceasta a fost scos și procentul pentru impozite.

„Mă grăbesc să-mi împărtășesc bucuria. Ieri am primit bani pentru verificarea din iunie a lucrărilor de examen la limba și literatura rusă în clasa a IX-a. Costul verificării unei lucrări este de 25 de bănuți.


S-a perceput 144 de lei. În mînă am primit – 115 lei și 30 de bani. Mi-a părut că pe chitanță scrie: ′′Fără mulțumiri!”, a scris profesoara pe Facebook.

Contactați de TV6 pentru o reacție, responsabilii de la Ministerul Educației ne-au cerut să le trimitem o solicitare, ca ulterior să vină cu un răspuns. Remunerarea care a stîrnit indignarea profesoarei are loc în timp ce prețurile continuă să crească.

La începutul lui septembrie, mai multe companii de panificație din țară le-au majorat pe cele pentru pîine.

În context, premierul Natalia Gavrilița declara la un post de radio că cetățenii nu au de ce să fie nemulțumiți, încît în viziunea ei, creșterea totală de ”doar” 50 de bani este nesemnificativă. Tot atunci, prim-ministrul a lăsat să se înțeleagă că Guvernul nu poate interveni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?