TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Profesorii din R. Moldova merg la ore cu frica în sîn

Procesul didactic din țară a devenit unul înfricoșător, întrucît zi de zi se lucrează într-un mediu în care există riscul de infectare cu noul coronavirus.

În timp ce politicienii moldoveni sînt preocupați să demonstreze care dintre ei are dreptate, mii de profesori și medici din toată țara se confruntă zilnic cu riscul de infectare cu noul tip de coronavirus și continuă să se expună acestui risc, transmite sputnik.md.

În prezent, nu există un răspuns clar la întrebarea cînd va ajunge vaccinul în țară și cînd va începe programul de vaccinare. Există doar un acord la nivelul guvernelor Republicii Moldova și Romîniei potrivit căruia țara vecină va oferi aproximativ 200 de mii de doze gratuit. De asemenea, la jumătatea acestei luni în țara noastră urmau să ajungă sute de mii de doze de vaccin de pe platforma COVAX.

Însă în continuare sîntem în așteptare. Din cauza pandemiei, și cadrele didactice, dar și elevii sînt într-o situație destul de complicată. Cît de frică le este profesorilor să meargă zilnic la muncă? Răspunsul la această întrebare l-a oferit în studioul Sputnik Moldova directorul adjunct al liceului „Antioh Cantemir”, Tamara Cneazeva.

„Deja nu mă mai gîndesc la asta. M-am obișnuit. Nu ne vor vaccina în curînd. În primul rînd pentru că încă nu avem vaccin. Dar pe cele care vor ajunge din Occident eu categoric nu le voi accepta. Prefer să fiu vaccinată cu un medicament rusesc”, a precizat Cneazeva.


Aceasta este de părere că vaccinul rusesc este mai sigur. Asta după ce pe rețele de socializare și pe diverse site-uri din întreaga lume au apărut informații cu privire la ineficiența altor vaccinuri, dar mai ales cu privire la efectele secundare pe care le-ar putea provoca.

„Eu prefer vaccinul rusesc. Întrebarea este dacă vom primi noi vaccinul pînă la finele anului de studii. Eu tare mă îndoiesc”, a mai spus profesoara.

Aceasta a mai spus că ar fi bine ca și cadrele didactice să fie printre primele persoane care vor fi vaccinate, întrucît anume profesorii se găsesc în grup sporit cu risc de infectare cu noul tip de coronavirus. Riscul crește cu atît mai mult cu cît numărul persoanelor cu care interacționează este unul mare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load