X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Profesorii de matematică din Republica Moldova vor participa la un Forum Internațional

30 sep. 2021,, 12:45   Societate
2558 0

Profesorii de matematică, popularizatorii științei, autori de manuale, specialiști în domeniul educației și angajații din domeniul învățămîntului din Republica Moldova și alte țări pot participa la Forumul Internațional privind popularizarea științei matematice și predarea matematicii (IFMEP), care va fi organizat în perioada 6-13 octombrie 2021 de Rossotrudnichestvo în colaborare cu Universitatea Tehnologică de Stat din Penza.

Potrivit Casei Ruse din Chișinău, evenimentul are scopul de a efectua schimb de experiență și a stabili parteneriate, pentru colaborarea în continuare a profesioniștilor din domeniul educației matematice și popularizării științei din diferite țări.

Forumul va include: prezentarea celor mai bune practici de popularizare a matematicii în mediul școlar și pentru publicul larg; discutarea tradițiilor de învățămînt și metodele de predare a matematicii în diferite țări; discutarea rolului educației informale matematice, modalități și forme de organizare a acesteia; discuții despre soluțiile inovatoare în domeniul predării matematicii și utilizarea tehnologiilor moderne orientate spre digitalizarea educației; demonstrarea materialelor media tematice de diferite formate și evaluarea posibilității de utilizare a acestora în procesul educațional.

Forumul va avea loc într-un format hibrid: prezența fizică la unul dintre platforme (Moscova - Paris) și participarea în regim online. Limbile de lucru ale forumului sunt rusa și franceza, se va asigura o traducere simultană. Mai multe detalii și înregistrarea la eveniment sînt disponibile pe site-ul: http://ifmep2021.com/

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав