TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Profesor: Din cauza șefei DGETS nu mă pot angaja în nicio instituție de învățămînt

Profesor: Din cauza șefei DGETS nu mă pot angaja în nicio instituție de învățămînt

După ce astăzi primarul general, Ion Ceban, a cerut demisia șefei Direcției generale educație, tineret și sport, Rodica Guțu, fostul profesor de franceză de la liceul „Academia Copiilor” Vasile Tătaru a reacționat, acuzînd-o pe aceasta de corupție și alte fărădelegi.

Vasile Tătaru a declarat pentru Jurnal.md că din cauza Rodicăi Guțu nu se poate angaja în nicio instituție de învățămînt din capitală.


„Guțu face parte din mafia directorilor, mafia plicurilor la fiecare sărbătoare. Eu am fost inclus de această doamnă în lista neagră, din cauza ei nu mă pot angaja nicăieri. De trei ori am fost la direcție, am depus și un demers în scris, dar nu a luat nicio atitudine”, spune Tătaru.

Acesta mai menționează că în perioada 16-20 decembrie, Rodica Guțu, împreună cu un grup de directori de școli, ar fi fost într-o călătorie peste hotare și asta exact în perioadă în care sînt organizate tezele semestriale, testele sumative.

„Atunci cînd profesorii sînt de cele mai multe ori înjosiți că nu pun nota potrivită, ea trebuia să umble prin școli, nu prin deplasări. Interesele personale au fost puse mai presus decît obligațiunile de serviciu”, punctează Vasile Tătaru.

Contactată, șefa DGETS, Rodica Guțu, care în aceste momente ar fi în concediu medical, nu a răspuns nici la mesaje și nici la apel.

Amintim că Vasile Tătaru este profesorul care în 2018 i-a adresat o scrisoare publică fostei ministre a Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în care se plîngea de faptul că profesorii sînt nevoiți să lucreze mai mult cu hîrtiile decît cu elevii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load