Producătorii de struguri sînt obligați să-și înregistreze plantațiile

30 mar. 12:45   Societate
1477 0

Producătorii de struguri sînt obligați să-și înregistreze plantațiile viticole în Registrul Vitivinicol, în caz contrar, nu-și vor putea vinde la toamnă strugurii pe care îi cresc, a reamintit ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul unui dialog în format online cu șefii de direcții din mai multe raioane ale țării.

Ministrul a precizat că deja au fost semnalate cazuri, în unele țări europene, despre depistarea unor vinuri contrafăcute ce proveneau din Republica Moldova, transmite radiomoldova.

Viticultorii sînt obligați să-și înregistreze plantațiile viticole în Registrul Vitivinicol pentru că, în caz contrar, nu-și vor putea realiza, la toamnă, produsele, a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul unei discuții online cu șefii direcțiilor agricole raionale.

„Avem deja cazuri semnalate de către țările Uniunii Europene unde în vinurile Cabernet au fost găsite soiul Moldova. Lucrurile astea sînt pur și simplu inadmisibile în continuare. Odată ce va fi lovită calitatea vinurilor, ulterior va fi foarte greu de restabilit. Noi trebuie la nivel de minister, la sfîrșitul anului curent, să știm cu certitudine cîte sute sau mii de hectare avem de Cabernet, Saperavi, Rară Neagră. Toate tipurile de viță de vie trebuiesc cunoscute”, a declarat ministrul.

Precizăm că în Registrul Vitivinicol sînt indicate atît suprafețele de viță de vie, cît și soiurile de struguri. Vladimir Bolea a precizat că aceasta este o măsură importantă pentru a stopa contrafacerea vinurilor și o cerință solicitată de procesatori.


Ministrul Agriculturii a subliniat că din informațiile oferite de Oficiului Național al Viei și Vinului aproximativ 15 mii de hectare de viță de vie nu au fost încă înregistrate în Registrul Vitivinicol.

Totodată, pînă în prezent în acest registru au fost înregistrate aproximativ 90 de mii de plantații cu viță de vie și 338 de vinării.

0
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий