Criza energetică stiri: 792
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Producătorii autohtonii își vor putea vinde legumele pe străzi (VIDEO)

8 apr. 2020,, 17:56   Societate
2890

Prim-ministrul Ion Chicu a venit cu o veste bună după Ședința Comisiei Situației Excepționale. Oficialul a declarat că va fi permisă vînzarea legumelor autohtone în puncte amenajate pe străzi.

„Moment important decis la ședința Comisiei Situații Excepționale este permiterea pe perioada stării de urgență în baza autorizației de amplasare emise de pretori sau primăria localității a comerțului ambulant cu produse agricole proprii.

Actualmente, avem mai mulți producători agricoli deținători de sere, care au crescut legume spre vînzare, în special, și nu le pot comercializa, deoarece piețele sînt închise și capacitățile magazinelor tot sînt limitate.

În aceste condiții am luat decizia să permitem comerțul ambulant exclusiv pentru producători care pot face dovada că sînt producători (gospodării țărănești) pentru a desfășura acest comerț în municipiile Chișinău, Bălți, în locuri stabilite de autoritățile publice locale și cu respectarea strictă a normelor epidemiologice și sanitare”, a spus Ion Chicu, potrivit stiri.md.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав