Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Prodan: „Promovăm Moldova și o facem un loc mai bun, pe care vrem să îl cunoască o lume întreagă”

16 feb. 17:15   Societate
3554 0

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a participat astăzi la inaugurarea Expoziției Internaționale Specializate „TOURISM & TRAVEL EXPO”. Este cel mai mare eveniment în domeniul turismului din Republica Moldova, aflat la a 27-a ediție.

Oficialul i-a salutat pe oaspeții internaționali care ne-au onorat cu prezența și pe toți cei, datorită cărora domeniul turismului se dezvoltă și crește în țara noastră.

El a menționat că, timp de trei zile, peste 60 de participanți ne vor invita să cunoaștem turismul cultural, rural, de aventură, gastronomic și vitivinicol din țările lor, să descoperim tradițiile și obiceiurile locului și chiar că vizităm aceste locuri.

„Mă bucură, în acest context, revenirea cu un stand de țară, în cadrul expoziție, a României, Bulgariei și Slovaciei, precum și prezența, în premieră, a Armeniei - o destinație nouă, care poate să ne surprindă cu gastronomia, arhitectura și cultura sa”, a subliniat în discursul său inaugural ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Potrivit lui, programul amplu de evenimente va servi drept sursă de inspirație și de motivație pentru profesioniștii din domeniu și va da un nou impuls sectorului, oferindu-le experiențe inedite și practici de succes, noi parteneriate și colaborări.


„Întruniri de afaceri, studii de caz despre turismul de experiențe, prezentarea programelor de promovare a bucatelor artizanale sau a rutelor dedicate unor personalități istorice - toate au scopul de a consolida sectorul turismului, transformîndu-l într-o componentă durabilă a economiei naționale”, a spus el.

Și pentru că, în cadrul expoziției, un loc aparte îi revine turismului rural, Sergiu Prodan a ținut să mulțumească autorităților publice locale care s-au angajat plenar și entuziast în dezvoltarea sectorului în teritoriu. El s-a arătat convins, totodată, că Festivalul-concurs „Brîul Moldovei”, la care vor fi prezentate tradițiile populare din aceste regiuni, va fi un punct de atracție al expoziției și va aduce noi vizitatori.

Pentru Ministerul Culturii, dezvoltarea turismului și promovarea țării noastre ca destinație turistică autentică rămîne o prioritate și un angajament major. Putem reuși, însă, doar într-un efort comun - fondatori ai pensiunilor agroturistice și ai unor circuite inedite, reprezentanți ai vinăriilor și ai agențiilor de turism, angajați din sectorul HoEeCa sau din cel al culturii, care contribuie la activitățile turistice.

„Prin ambiția și dăruirea voastră, Moldova devine, an de an, parte a circuitelor turistice internaționale și un punct de atracție pentru publicul local și cei care ne vizitează țara. Promovăm astfel, împreună, patrimoniul cultural și arhitectural, gastronomia autentică și vinurile, tradițiile și obiceiurile noastre. Promovăm Moldova și o facem un loc mai bun, pe care vrem să îl cunoască o lume întreagă”, a menționat ministrul Culturii, Sergiu Prodan, cu prilejul inaugurării expoziției.

„Tourism & Travel Expo 2024” e organizată de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Oficiul Național al Turismului și Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, cu sprijinul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

Mai multe informații despre locurile pitorești din țara noastră pot fi găsite pe moldovenii.md la compartimentul Natura și Tursimul.

3
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?