COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 555
Coronavirus stiri: 7951

Prodan: O bere sau o cafea e mai scumpă decât biletul la muzeu

29 noi. 2021,, 07:25   Societate
1610 1

„O bere sau o cafea e mai scumpă decît biletul la muzeu. Unde s-a mai văzut asta în lume?”, se întreabă ministrul Culturii, Sergiu Prodan, care spune că aceste instituții de cultură trebuie să devină interactive și să fie vii. Declarațiile au fost făcute pentru Radio Europa Liberă.

„Astăzi un bilet la muzeu în Republica Moldova costă 10 lei, la orice muzeu. 10 lei! Și noi avem, într-adevăr, muzee foarte bune, noi avem lucruri prestigioase, noi avem patrimoniu pe care dacă îl expunem este de o valoare europeană.

Noi devalorizăm adevăratul preț. Sub pretextul accesului cît mai larg al păturilor defavorizate, noi devalorizăm produsul cultural în sine. Ca orice muzeu trebuie să aibă zile gratis, mai bine dăm gratis, decît să dăm în felul acesta. S-a ajuns la asta că dacă duminică sau sîmbătă nu ai 30 de lei de-o bere, dar ai 10 lei, du-te la muzeu. Deci, o bere sau o cafea e mai scumpă decît biletul la muzeu. Unde s-a mai văzut asta în lume? Și omul cînd dă 10 lei, asta-i atitudinea lui. În plus, vine și nu știe la ce să se uite, că prin ce-i bun exponatul acesta, cine-mi explică, cum? Muzeele trebuie să devină interactive, trebuie să fie vii, acolo trebuie să fie viață, trebuie să fie interesant, cum e muzeul din Varșovia. Practic devii participant al acelei insurgențe, îți vine să iei arma în mînă și să lupți.”

În prezent, prețul de intrare la Muzeul de Istorie din Chișinău variază 2 - 10 lei.


La cel de Etnografie, prețurile sînt similare.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X