X 
Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Procurorul spune - ”Da””, iar Dodon - ”Ba!”. Fostul șef de stat are interdicție de a comunica cu presa

29 iul. 21:06   Societate
1222 0

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților fostului președinte Igor Dodon care au cerut eliberarea acestuia. Mai mult decît atît, a fost admis parțial recursul procurorilor.

Potrivit deciziei, Igor Dodon a primit interdicția de a discuta cu alte persoane, excepție făcînd familia sa. Despre aceasta a declarat procurorul anticorupție Petru Iarmaliuc.

„Judecătorii au admis recursul procurorilor. A respins ca nefondat recursul apărării. A casat parțial încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care a emis erorile judecătorului de instrucțiune, deoarece atît instanța de fond la 26 mai cînd a aplicat arestul la domiciliu, cît și instanța cînd a prelungit măsura preventivă la 21 iunie, cît și la 21 iulie, au admis erori în sensul de a aplica alte restricții prevăzute de la alt articol, ceea ce constituie o eroare gravă judiciară. Colegiul penal a făcut o corectare a acestei erori”, a declarat Iarmaliuc.

Procurorul a explicat că, învinuitul Igor Dodon are interdicția de a ieși din domiciliu, de a comunica cu alte persoane decît cu excepția celor care trăiesc cu el sau celor care îi sînt membri ai familiei.

Nu are dreptul să comunice cu alte persoane decît cu cele care îi sînt membri ai familiei sau mama lui”, a subliniat Iarmaliuc.


Cu toate acestea, fostul șef de stat susține că magistrații au susținut arestul său la domiciliu în aceleași condiții, fără interzicerea de a comunica cu presa.

Într-o postare pe Telegram, Igor Dodon spune că la data de 1 august va face publică decizia instanței de judecată, menționînd că magistrații au declarat că îi mențin arestul la domiciliu în aceleași condiții, fără interzicerea de a comunica cu presa și cu orice persoane, cu excepția persoanelor vizate în dosar.

„Se pare că asistam din nou la manipulări grosolane și falsuri din partea procurorilor. Astăzi magistrații Curții de Apel au declarat, după deliberări de mai mult de 2 ore, că mențin arestul meu la domiciliu în aceleași condiții, fără interzicerea de a comunica cu presa și cu orice persoane, cu excepția persoanelor vizate în dosar.

Luni (n.r: 1 august) ne va fi prezentat dispozitivul (decizia) judecății, pe care îl vom face public și vom veni cu comentarii suplimentare despre presiunile ilegale și jocurile politice ale procurorilor”, a scris Dodon pe Telegram.

Amintim că, mandatul de arest la domiciliu a fostului președinte al țării, Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, a fost prelungit cu încă 30 de zile. Decizia a fost pronunțată joi, 21 iulie, de magistrații sediului Ciocana a Judecătoriei Chișinău.

Dodon este învinuit pe mai multe capete de acuzare. El respinge acuzaţiile şi susţine că dosarul său este unul politic.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав