X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Procurorul implicat în accidentul de la Bahmut, în fața magistraților. Ce spune avocatul învinuitului

30 oct. 2023,, 15:44   Societate
5039 0

Procurorul Dumitru Triboi, implicat în accidentul de la Bahmut, rămîne în arest preventiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău, care a respins recursul avocaților învinuitului.

Acesta regretă tragedia, conlucrează cu ancheta și se declară nevinovat. Avocații lui au contestat arestul preventiv, pe motiv că măsura ar fi prea dură. Totodată, apărarea susține că au apărut noi detalii în dosar, care urmează a fi examinate de către magistrați.

Avocații lui Dumitru Triboi spun că toți pasagerii adulți din căruță erau în stare de ebrietate alcoolică, iar căruțașul a încălcat regulamentul circulației rutiere prin faptul că nu a cedat trecerea automobilului condus de Triboi, care circula pe banda cu prioritate. Mai mult, căruța nu era echipată cu elemente reflectorizante și luminoase Toate aceste circumstanțe, potrivit avocaților, vor determina dacă s-ar fi putut evita tamponarea, notează Noi.md cu referire la tv8.

Avocații mai spun că imediat după producerea accidentului, Triboi a întreprins toate măsurile legale privind înștiințarea superiorilor.

„După impact, el n-a părăsit locul accidentului, a înștiințat procurorul general. La fața locului a venit adjunctul procurorului general care a participat la măsurile procesuale. A doua zi dimineața domnul Triboi s-a prezentat la Procuratura Generală, unde a fost reținut”, a spus avocatul.


Reamintim că pe 20 octombrie, doi soți, bebelușul lor de 3 luni, dar și bunica, au murit într-un accident îngrozitor lîngă Bahmut, Călărași. Alte două persoane, bunelul și o fetiță de patru ani, au ajuns în stare gravă la spital. Toți se aflau într-o căruță cînd au fost izbiți de o Skoda. Impactul a fost atît de violent, încît din vehiculul cu tracțiune animală nu a rămas practic nimic. La volanul automobilului se afla procurorul șef din Ungheni, Dumitru Triboi. Procuratura a refuzat să divulge numele, precizînd doar că șoferul, într-adevăr este procuror și nu consumase alcool. Acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Anterior rudele familiei distruse susțin că procurorul ar fi ieșit la o depășire în apropierea intersecției, într-un loc nepermis de marcajul rutier. Ar fi încercat să depășească un autocar. Dar, în față ar fi apărut un TIR, spune nepoata femeii decedate, iar ca să nu se izbească de el, a tras de volan și a lovit căruța care deja ar fi traversat intersecția.

„Să nu iasă basma curată și să nu fie mușamalizat cazul acesta. Suntem o familie nu cu mari drepturi. Dar legea e pentru toți. Dreptatea trebuie să iasă la iveală. Este durere mare”, a spus Rozalina Stan, o rudă apropiată.

Avocați procurorului însă neagă această versiune.

2
0
0
5
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?