COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1042)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6578(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Procurorul General trebuie să reziste atacurilor cu sprijinul părții sănătoase a societății. Opinie

21 iul. 12:15   Societate
1941 2

Partidul pro-prezidențial PAS care a cîștigat alegerile efectuează un atac înrăit fără precedent Asupra Procurorului General al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo, dar el și echipa sa, cu sprijinul partea normală a societății, trebuie să reziste acestui atac și să conducă nava procuraturii pe calea legală.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de pe rețeaua de socializare de către expertul independent, fostul prim-viceprim-ministru, ex-ministru al Economiei din Republica Moldova, Alexandru Muravschi, transmite Noi.md.

"Asistăm la un atac înrîit (altfel nu poate fi numit) asupra procurorului general A. Stoianoglo din partea cîștigătorilor galbeni și a susținătorilor lor. Scopul acestui atac este atît de transparent, încît nu văd rostul de a pierde timpul explicîndu-l. Dar vreau să atrag atenția asupra a două puncte importante ale atacului. Primul este că principala acuzație împotriva procurorului general este lipsa vreunor rezultate, prin care se înțelege arestări, de preferință în masă, a celor mai cunoscute figuri politice și reprezentanți ai marilor afaceri, care, potrivit PAS, sînt implicați în acte de corupție la scară largă. În al doilea rînd, drept răspuns la explicațiile Procurorului General, că totul (ancheta, urmărirea penală, verdictul etc.) ar trebui să fie efectuat în deplină conformitate cu legea, de multe ori se aud voci precum că "revoluțiile nu se fac în mănuși albe", că "în mănuși de catifea poți efectua cercetare academică, dar să nu obții adevărul" etc.", a scris Alexandr Muravschi.

Comentând evenimentele care au loc, el a reamintit că expresia despre "mănușile albe" a fost și rămîne în uz pentru toți revoluționarii, iar cea mai mare nelegiuire este comisă sub acest slogan. Țara în care acest slogan este perceput ca un îndemn spre acțiune nu poate fi considerată legală și civilizată, indiferent de rezultatele obținute.

"În ceea ce privește eficacitatea, aș dori să reamintesc că cei mai eficienți în lupta împotriva diferiților dușmani ai "cauzei corecte" au fost la vremea lor G. Iagoda, N. Ejov, L. Beria și exemplul de "dreptate" legală în procuratură A. Vîșinski. Văd că unii dintre cîștigătorii noștri sînt bîntuiți de "gloria" lor și, în ciuda tuturor sloganurilor și aspirațiilor pro-europene, în realitate ei sînt moștenitorii spirituali ai personajelor menționate mai sus. Sper că procurorul general și echipa sa, cu sprijinul părții sănătoase a societății, vor rezista acestui atac și vor conduce nava Procuraturii pe calea legală", a declarat expertul independent, fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei Republicii Moldova.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽