Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Procurorul general interimar, în discuții cu magistrații Judecătoriei Buiucani

1 noi. 2022,, 12:47   Societate
1488 0

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a discutat, în cadrul unei vizite de serviciu la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, cu magistrații din cadrul instituției despre mai multe subiecte importante pentru realizarea cît mai eficientă a actului de justiție, printre care și problema tergiversării cauzelor penale.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, în cadrul discuției a fost abordată problema tergiversării cauzelor penale, numărul mare de cauze în gestiunea judecătorilor, suprasolicitarea judecătorilor prin atribuirea cauzelor contravenționale.

De asemenea, Munteanu s-a referit la cauzele privind învinuirea de infracțiuni ușoare și mai puțin grave și calitatea efectuării urmăririi penale pe aceste cauze în scopul emiterii unei soluții juste, la faza urmăririi penale, pentru a nu adăuga volum inutil de muncă instanțelor.

El a mai pus accent pe calitatea efectuării acțiunilor de procedură, inclusiv pe cauzele penale de rezonanță.

În context, Procuratura Generală va veni cu un set de propuneri către Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Justiției pentru eficientizarea aspectelor nominalizate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?