TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Procurorul General a numit sistemul penitenciar din Moldova "centrul criminal al țării”

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a menționat că astăzi majoritatea infracțiunilor din Republica Moldova au legătură cu sistemul penitenciar.

El a vorbit despre acest lucru în cadrul emisiunii "Пятница" cu Anatolie Golea pe canalul "RTR Moldova", scrie Point.md.

Discutînd despre cazul directorului adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANT) Serghei Demcenco, Stoianoglo a menționat că nu este vorba doar despre furturi de pe carduri bancare. Au fost înregistrate numeroase încălcări.

"Avem mai multe probleme sistemice în țară. Una dintre aceste probleme este sistemul penitenciar. Dacă e să privim din punct de vedere al criminalității, sistemul penitenciar a devenit centrul criminal al țării", a spus procurorul general.

El a adăugat că în sistemul penitenciar au loc de zeci de ori mai multe infracțiuni decît în întreaga țară.


"1000 de persoane au fost jefuite prin sustragerea de bani de pe cardurile bancare doar în ultimele 3-4 luni. Sperăm să eliminăm acest fenomen în viitor. El a arătat cît de fragil este sistemul de securitate din bănci. Fenomenul sistemului penitenciar constă în altceva, nu este vorba doar despre partea criminală a problemei, ci și despre partea socială, acolo sînt ținuți cetățenii noștri. Aceasta nu este doar o lume separată, ei la fel sînt oameni, cetățeni care au dreptul la viață și la garanțiile prevăzute de lege", menționează Stoianoglo.

Procurorul General a menționat că în închisorile țării, potrivit informațiilor sale, există 5.000 de telefoane, în ciuda faptului că acestea sînt interzise. Și aceste telefoane sînt folosite, inclusiv în scopuri criminale.

"Problema este mult mai complicată și mai complexă, ea trebuie rezolvată la nivel de stat. Importante sînt și problemele de securitate. Ne-am ocupat de această problemă după eliberarea dubioasă a unor prizonieri", a subliniat Stoianoglo.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load