COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Procurorul care l-a reținut pe Vlad Filat, eliberat din funcție de CSP

Un procuror, care a instrumentat mai multe dosare de rezonanță, a fost demis de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Potrivit unei hotărîri a Consiliului, a fost admisă contestația Inspecției procurorilor și a fost casată hotărîrea Colegiului de disciplină și etică, adoptată în privinţa procurorului Vitalie Galeru, cu adoptarea unei noi hotărîri, scre bizlaw.md.

Mai exact, s-a hotărît a-l recunoaște vinovat pe procurorul Vitalie Galeru de comiterea abaterii disciplinare prevăzute de art.38 lit.a) din Legea cu privire la Procuratură și a aplica în privința acestuia sancțiunea disciplinară – mustrare.

De asemenea, s-a decis a-l recunoaște vinovat pe procurorul Vitalie Galeru de comiterea abaterii disciplinare prevăzute de art.38 lit.e) din Legea cu privire la Procuratură și a aplica în privința acestuia sancțiunea disciplinară – eliberare din funcția de procuror.

Astfel, a fost stabilit definitiv în privința procurorului Vitalie Galeru pentru concurs de abateri disciplinare, prin absorbția sancțiunii disciplinare mai ușoare de sancțiunea disciplinară mai gravă, sancțiunea disciplinară – eliberare din funcția de procuror.


Mai exact, Galeru este acuzat de îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor de serviciu și încălcarea gravă a legii.

Vitalie Galeru a instrumentat mai multe dosare de rezonanță printre care și arestarea fostului premier Vlad Filat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load