Criza energetică stiri: 778
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Procurorul care îl cercetează pe Igor Dodon a primit anul trecut mai multe donații valoroase

25 mai. 11:45   Societate
3448

Petru Iarmaliuc, fost lider politic printre tinerii Partidului Liberal Reformator (Ion Hadîrcă), este cel, care se ocupă de dosarul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Potrivit declarației de avere, depusă de magistrat la Autoritatea Națională de Integritate, în 2021, Iarmaliuc a avut un venit de 325 177 lei și a primit mai multe daruri generoase, precum bani, o casă, un lot de pămînt și încă un imobil, transmite telegraph.md.

Intravilanul, pe care procurorul l-ar fi dobîndit prin contract de donație ar costa 17 368 de lei. Un imobil de aproape 33 de metri pătrați, primit în dar de Iarmaliuc, este evaluat la doar 8741 de lei. Tot anul trecut, Petru Iarmaliuc a primit în dar și o casă de 44 de metri pătrați evaluată la 8627 de lei.

Petru Iarmaliuc susține că a primit o donație de 24 de mii de lei de la o persoană pe nume Ludmila Iarmaliuc. De altfel, procurorul, anual, declară că primește donații în bani de la rude sau alte persoane. Procurorul mai deține o cotă parte la compania SRL „Tocardo-Agro”, domeniul de activitate fiind cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав