Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Procurorii ruşi cer 18 de ani de închisoare pentru Carina Ţurcan

15 dec. 2020,, 17:10   Societate
5268 0

Procurorii ruşi cer 18 de ani de închisoare pentru Carina Ţurcan, fostă şefă a Consiliului de administrare a companiei „Inter RAO", scrie publika.md

Moldoveanca e acuzată de spionaj în favoarea altui stat, deoarece ar fi transferat informații despre furnizarea de energie electrică din Rusia şi Ucraina către serviciile secrete din Republica Moldova.

Procesul se desfășoară cu ușile închise din cauza secretelor de stat din dosar. Potrivit RBC, procuratura o acuză pe Ţurcan că a fost agent al Serviciului de Informații și Securitate din Moldova din 2004 cu numele de cod "Karl" și că a primit sume mari de bani pentru cooperare.

În special, conform anchetei, ea ar fi transmis informații despre furnizarea de energie electrică către Ucraina, pe care ar fi primit-o de la ministrul adjunct al energiei din Rusia, Veacheslav Kravchenko. Informațiile transmise printr-un canal de comunicare închis au ajuns în final la NATO, susţin cei de la FSB.

Carina Ţurcan și avocații săi insistă că o parte din probe sînt false. Moldoveanca a fost arestată de agenţii FSB în 15 iunie 2019.


Femeia neagă acuzațiile și spune că nu cunoaște niciun reprezentant al serviciilor secrete străine. Anterior, într-un interviu, ea a declarat că deține doar cetățenia Federaţiei Ruse, pentru că a renunțat la cea moldovenească în 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?