COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Procurorii germani au confirmat rolul lui Șor în furtul miliardului

Procurorii germani au confirmat rolul lui Șor în furtul miliardului

Procuratura unui stat federal din Germania a confirmat implicarea acuzatului principal în furtul miliardului de dolari din rezerva valutară a Moldovei, Ilan Șor, în utilizarea mijloacelor furate pentru achitarea zborurilor charter prin Germania.

Despre aceasta a comunicat pe rețelele de socializare liderul Partidului "Stînga Europeană", Grigore Petrenco, scrie portalul omg.md.

Grigore Petrenco a menționat în acest sens că este gata să transmită un răspuns oficial din partea procurorilor germani pentru procurorii de la Procuratura Generală din Moldova.


"După cum se știe, o parte din banii din miliardul furat în Moldova au fost cheltuiți inclusiv în Germania. Informațiile despre acest lucru se regăsesc și în raportul Kroll-2. În special, prin intermediul unor companii offshore implicate în spălarea banilor, au fost plătite unele zboruri charter.

Procuratura unui stat federal german, în baza sesizării mele, a efectuat o investigație și a stabilit că unul dintre beneficiarii acestor curse charter a fost Ilan Șor.

"Voi fi bucuros să transmit documentele respective Procurorului General al Moldovei, Alexandr Stoianoglo. Sînt convins că există o mulțime de motive pentru o solicitare oficială la adresa organelor de drept germane (și nu doar) pentru a contribui la investigarea și tragerea la răspundere a tuturor complicilor la "furtul secolului"", a scris Petrenco.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load