COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 479

Procurorii cer mandat de arest pe numele ex-președintelui Curții de Apel Bălți

18 noi. 2021,, 11:05   Societate
2566 0

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) au solicitat joi, 18 noiembrie, demersuri pentru aplicarea măsurii preventive de arest pentru 30 de zile pe numele ex-președintelui Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către responsabilii din cadrul Procuraturii Generale.

„Demersurile privind aplicarea măsurii preventive au fost înaintate de către procurorul de caz”, au declarat responsabilii din cadrul Procuraturii, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Amintim că miercuri, 17 noiembrie, PA a venit cu detalii privind descinderile efectuate la ex-președintele Curții de Apel Bălți. Astfel, au fost realizate șapte percheziții, fiind ridicate mijloace bănești în valută străină și valută națională, proveniența cărora nu a putut fi explicată de judecător.

Procuratura a anunțat ieri că magistratul, dar și o altă persoană bănuită în acesta dosar au fost reținuți și plasați în izolator pe un termen de 72 de ore. Potrivit procurorilor, complicii recunoscuți în calitate de bănuiți pe acest caz au depus declarații și cooperează cu ancheta, indicînd asupra faptelor imputate magistratului – îmbogățire ilicită.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X