Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Procurorii cer arest pentru Plahotniuc

11 noi. 2021,, 11:50   Societate
3803 0

Judecătorii au amînat examinarea demersului procurorilor care au cerut mandat de arest preventiv de 30 de zile pe numele fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, cercetat în dosarul Metalferos.

Plahotniuc e anchetat şi pentru alte încălcări ale legii, însă de mai bine de doi ani se află peste hotare, transmite tvrmoldova.md.

Şedinţa a fost amînată la solicitarea avocatului lui Plahotniuc, care a spus că vrea să studieze mai întîi materialele cauzei penale.

Vlad Plahotniuc a fost pus sub învinuire în dosarul Metalferos săptămîna trecută.

Potrivit anchetatorilor, în perioada anilor 2015-2019, statul ar fi fost prejudiciat cu aproape 60 de milioane de euro, prin intermediul companiilor off-shore afiliate lui Plahotniuc.


Banii intrau în conturile companiilor controlate de acesta, inclusiv în perioada cînd deţinea funcţii publice.

Nici banii, nici firmele implicate în schema infracţională nu figurau în declaraţiile de avere şi interese ale fostului politician.

Vlad Plahotniuc este dat în urmărire naţională din 2019, de cînd a părăsit Republica Moldova în urma înlăturării Partidului Democrat de la guvernare.

Între timp, procurorii au mai deschis alte dosare pentru escrocherie, spălare de bani şi crimă organizată.

Totuşi, Plahotniuc nu se află pe lista persoanelor căutate de Interpol.

Procurorii solicită arest preventiv pe un termen de 30 de zile şi pentru fostul director al întreprinderii Metalferos, Alexei Ţîmbrovschi, învinuit că împreună cu Plahotniuc au creat şi au condus o organizaţie criminală, prin intermediul căreia au dobîndit ilicit mijloace financiare în proporţii deosebit de mari.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?