Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru fostul sportiv Ion Șoltoianu

28 iul. 10:56   Societate
1613

Procurorii PCCOCS au solicitat o pedeapsă de 10 ani închisoare pentru autoritatea criminală, fostul sportiv, Ion Șoltoianu, care în martie a agresat un bărbat în sectorul Botanica al capitalei și a amenințat cu pistolul cîinele care-l însoțea. Solicitarea procurorilor include și pedeapsa pentru păstrarea de muniții și arme de către acesta.

Procurorii au prezentat Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, toate probele acumulate, în mai puțin de 3 luni de la pornirea urmăririi penale. Ulterior, judecătorul a prelungit arestul preventiv al inculpatului, la solicitarea procurorilor PCCOCS.

Acum, deși inculpatul continuă să fie deținut în arest preventiv, iar probatoriul a fost deja prezentat, instanța de judecată a stabilit următoarea ședință peste 3 luni, după revenirea magistratului din concediul de odihnă.

La 25 mai, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a trimis în judecată dosarul inițiat pe numele fostului sportiv și autoritate criminală - Ion Șoltoianu, după ce în luna martie curent a agresat fizic un bărbat în sectorul Botanica al capitalei și a amenințat cu pistolul cîinele care-l însoțea.

Faptele au avut loc în curtea unui bloc. Atunci, Ion Șoltoianu, cu vîrsta de peste 50 de ani, s-a arătat deranjat de prezența cîinelui și, după un schimb de replici, a scos arma și a îndreptat-o spre animalul de companie.


„Acum, procurorii i-au formulat învinuirea pentru comiterea huliganismului agravat și de purtarea și păstrarea ilegală a armei de foc și a munițiilor fără autorizarea necesară”, precizează PCCOCS într-un comunicat de presă.

Potrivit legii penale, pedeapsa maximă pentru faptele incriminate este pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de șapte ani.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta continuă să fie deținut în arest preventiv.

În același timp, procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații continuă urmărirea penală în privința acestuia pentru faptul că a șantajat oameni de afaceri ca să-i întoarcă datorii inventate în sume de 150.000 euro, 11 milioane lei și 200.000 euro.

Fostul sportiv Ion Șoltoianu este bărbatul reținut de procurori pentru terorizarea a doi oameni de afaceri

Ion Şoltoianu, dublu campion mondial la kickboxing, a fost condamnat în 2013 la 14 ani de închisoare pentru omor, deținere ilegala de arme și șantaj, după ce l-a împuscat mortal pe fostul polițist Ion Stratulat, ginerele generalului Nicolae Alexei, la o terasă din centrul capitalei, în 2011.

Imediat după săvîrșirea faptei, Şoltoianu a fugit din Chișinău, dar a fost reținut în Varniţa. Şoltoianu a fost găsit vinovat și de faptul că prin amenințări a obligat o persoană să transcrie pe numele unui intermediar un apartament și o parte din acțiunile firmei sale.

Acesta însă a fost eliberat în vara anului 2019, înainte de termen.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав