COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 549(+71)   TRATAȚI 252 104     DECESE 6255(+0)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2829
Puterea stiri: 6304
Coronavirus stiri: 7255

Procuratura spune de ce nu a pornit proceduri penale în baza denunțurilor ANI

8 iun. 14:13   Societate
1202 1

Procuratura Generală (PG) a venit cu o reacție la nemulțumirile exprimate de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) față de refuzul procurorilor de a iniția cauze penale în baza a 21 de denunțuri în care sunt vizați deputați, procurori, un primar și funcționari publici.

În cadrul unui comunicat de presă, reprezentanții PG menționează că dezacordul față de deciziile emise de procurori pot fi contestate în instanța de judecată.

Procuratura dă asigurări că este deschisă pentru cooperare cu toate instituțiile statului, societatea civilă și mass-media în măsura în care îi permit competențele în interesul anchetelor.

„Toate actele ANI au fost și sunt examinate de procurori conform procedurilor legale, iar dezacordul față de deciziile emise de procurori sunt pasibile a fi contestate în modul stabilit de lege. Despre principalele carențe și abateri la întocmirea actelor procedurale de către inspectorii de integritate, Procuratura Generală va informa suplimentar, după generalizarea și analiza practicii de urmărire penală la subiect”, se arată în declarația PG.

Reacția vine după ce, pe 7 iunie, ANI a publicat un comunicat de presă prin care semnalează despre refuzul procurorilor de a iniția proceduri penale în baza a 21 de denunțuri în care figurează deputați, procurori, un primar și funcționari publici, inclusiv cu statut special.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽