X 

Procuratura s-a autosesizat în urma incendiilor de la Giurgiulești

21 ian. 11:15   Societate
2092 0

Procuratura Generală informează că s-a autosesizat cu referire la cauzele producerii incendiilor de la Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Instituția susține că obiect al investigațiilor urmează a fi și respectarea normelor tehnice și de securitate a exploatării silozurilor de păstrare a produselor afectate de incendiu.

Amintim că pe 20 ianuarie, pompierii au fost alertați despre un nou incendiu la Portul Giurgiulești, scrie newsmaker.md.

Ulterior, ministerul Afacerilor Interne (MAI) a declarat că incendiile repetate la silozurile din portul Giurgiulești pun în pericol infrastructura critică de importanță națională și securitatea în zona de frontieră. Astfel, Ministerul va solicita Comisiei Situații Excepționale (CSE) examinarea subiectului dat pentru a lua anumite măsuri.

Un incident similar a avut loc și pe 16 ianuarie 2023. Din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1000 tone produs de șrot de floarea soarelui, a avut loc prăbușirea cisternei. Atunci au intervenit 6 echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați IGSU, care mai multe zile au acționat pentru localizarea și lichidarea totală a arderii.


Întreprinderea „Trans-Oil Moldova” informa că incendiul din Portul Giurgiulești s-ar fi produs din cauza unei pene de curent. Întreprinderea mai preciza că incendiul s-a produs la silozul numărul 6 al elevatorului de păstrare a șrotului al uzinei de ulei „Danube Oil Company” din Portul Giurgiulești.

0
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?