TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Procuratura răspunde mass-mediei în cazul unei pseudo-investigației jurnalistice

Ca răspuns la solicitările mass-media cu referire la informația potrivit căreia deputatul Inga Grigoriu a cerut Consiliului Superior al Procurorilor suspendarea din funcție a Procurorului General, instituția aduce la cunoștință următoarele:

În cadrul efectuării urmăririi penale pe dosarul privind ”amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală”, PCCOCS a luat în examinare și sesizarea deputatului Inga Grigoriu, care după formă și conținutul ei se referă la circumstanțele subiectului cauzei penale în derulare.

În concret, printr-o sesizare înaintată recent, deputatul Inga Grigoriu cere Președintelui Consiliului Superior al Procurorilor să-l suspende pe Procurorul General din funcție și să desemneze un procuror care să-l cerceteze penal.

Deputatul își întemeiază cerințele printr-o pseudo-investigație jurnalistică, publicată recent pe un portal din Ucraina, în care se operează cu date false pentru a acredita ideea că familia Procurorului General ar avea tangențe cu anumite companii afiliate lui Veaceslav Platon.

Precizăm că, așa precum am mai informat, pretinsele investigații jurnalistice fac deja obiectul unei cauze penale instrumentate de PCCOCS sub aspectul amestecului în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală, în interesele unei organizații criminale, detalii pe marginea dosarului fiind disponibile în comunicatul din 9 aprilie 2021.


Totodată, ținem să atragem atenția publicului asupra intensității și cercului de persoane cointeresate în denigrarea și înlăturarea conducerii Procuraturii Generale, precum și în compromiterea anchetei pe dosarele de rezonanță. Or, avînd grave carențe în materie de cunoaștere a dreptului și a normelor procesual-penale, deputatul Grigoriu își asumă acțiuni, din care se poate deduce că fie acționează din necunoaștere, fie este consiliată și ghidată de persoane care reprezintă anumite grupuri de interese și categoric nu-și doresc evoluția anchetelor într-un format necontrolat de ei.

Înțelegem îngrijorările acelor forțe care altădată controlau tot ce se denumea ”justiție” și care astăzi s-au pomenit într-un vid informațional total – situație care îi sperie și îi deranjează în cel mai direct mod, făcîndu-i să acționeze nechibzuit și să comită greșeli.

În acest context, Procuratura informează că va continua să realizeze anchetele pendinte obiectiv, confidențial și cu respectarea tuturor rigorilor legale.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load