COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Procuratura oferă un prim bilanț al evaluării dosarelor pretins politice

Procuratura oferă un prim bilanț al evaluării dosarelor pretins politice

La aproximativ patru luni de la inițierea, de către Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a procesului de evaluare a celor 38 de dosare penale, prezumat instrumentate pe motive politice, Procuratura Generală a oferit primul bilanț al acestor acțiuni.

Potrivit datelor oferite de Procuratura Generală, în urma examinării minuțioase a fiecărei cauze penale, Grupul de control și monitorizare, instituit în acest sens, a luat decizii pe 9 din cele 38 de dosare, și anume:

Dosare aflate la faza de urmărire penală:
• Clasarea dosarelor penale în privința Ludmilei Kozlovska, Valentin Eșanu, Nina Cereteu, Andrian Borș și David Davitean (pe capătul de acuzare vizînd tentativa de omor al lui Gherman Gorbunțov);


• Revocarea măsurii preventive (arestul preventiv) și clasarea dosarului de căutare în privința Anei Ursachi;

Dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată:

• A fost emisă sentință de încetare a procesului penal în privința lui Valentin Eșanu

Dosare aflate la faza de executare a pedepsei:
• Procuratura a deschis procedura de revizuire a procesului penal în privința Olgăi Punga și a inițiat procedura de suspendare a executării pedepsei;

• Procuratura a intervenit în favoarea condamnatului Safarmatov Arslan cu recurs în anulare, solicitînd suspendarea condiționată a executării pedepsei cu închisoarea în privința acestuia (combatant, cu grad de invaliditate), însă prin decizia Curții Supreme de Justiție recursul a fost respins. Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Buiucani examinează, în prezent, cererea acestuia de revizuire a dosarului penal.

Instanțele de judecată urmează să se pronunțe în curînd și pe celelalte cauze penale, aflate pe rol. Deocamdată, soluții pe aceste dosare nu au fost adoptate, ședințele fiind amînate din cauza regimului special de activitate al acestora.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load