COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Procuratura Generală intensifică cooperarea cu FBI privind dosarul „furtului miliardului”

Procuratura Generală intensifică cooperarea cu FBI privind dosarul „furtului miliardului”

Parlamentul a recomandat Procuraturii Generale să intensifice cooperarea cu serviciile speciale din alte țări, inclusiv FBI, pentru a investiga frauda bancară și a întoarce banii furați.

Această recomandare a fost introdusă în rezoluția parlamentului aprobată de deputați, adoptată după analizarea raportului Comisiei de anchetă pentru clarificarea tuturor circumstanțelor furturilor din sistemul bancar din Moldova și investigarea fraudei bancare, transmite interlic.md

În același timp, Procuratura Generală ar trebui să studieze cauzele stagnării investigației Procuraturii Anticorupție în perioada 2015-2019 privind investigarea furtului din sistemul bancar. Procuratura Generală trebuie să prezinte în termen de 30 de zile un raport privind investigarea furtului din sistemul bancar din Moldova.


Trebuie menționat că faptul că în timpul vizite sale în SUA, premierul Moldovei Maia Sandu și ministrul de interne Andrei Năstase au solicitat autorităților americane să ajute la investigarea fraudei bancare, precum și să înghețe și să confiște activele celor implicați în furtul miliardului în Moldova, inclusiv Vladimir Plahotniuc, care dețin proprietăți semnificative în SUA.

Oficialii americani au dat asigurări că vor analiza cererea Chișinăului oficial pentru asistență în investigarea furtului bancar și a spălării banilor, precum și în aducerea în fața justiției a celor responsabili.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load