Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Procuratura Generală informează despre finalizarea procesului de optimizare

3 mai. 11:00   Societate
1435

Procuratura Generală informează despre finalizarea procesului de optimizare a structurii instituției.

Procesul de optimizare a fost inițiat la data de 25 ianuarie 2022, urmare a eliberării acordului de către Consiliul Superior al Procurorilor în vederea efectuării modificărilor în structura Procuraturii Generale, procuraturilor specializate și teritoriale, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

În acest context, începînd de astăzi, 3 mai 2022, numărul statelor de personal din cele 90 funcții de procurori existente în cadrul Procuraturii Generale 21 au fost reduse, după cum urmează :

- 1 funcție de Adjunct al Procurorului General,

- 4 funcții de șef Direcție,


- 4 funcții de șef Secție,

- 12 funcții de procurori în secție.

Din numărul total de funcții optimizate din cadrul Procuraturii Generale, 9 funcții au fost realocate Procuraturii Anticorupție, 5 funcții către PCCOCS și 7 funcții către Oficiul reprezentarea învinuirii în instanța de judecată a Procuraturii mun. Chișinău.

Concomitent, în Procuratura Generala au fost reduse și 7 funcții de consultant al procurorului. Aceste unități de personal, au fost realocate după cum urmează: 4 funcții către Procuratura Anticorupție și 3 funcții către PCCOCS.

Toți angajații din cadrul subdiviziunilor structurale ale Procuraturii Generale, supuse procesului de optimizare au fost preavizați cu privire la încetarea raporturilor de serviciu, în corespundere cu prevederile legislației muncii și celei ce ține nemijlocit de activitatea Procuraturii, asigurîndu-le în acest sens toate drepturile legale în vederea exprimării opțiunii de a alege o altă funcție vacantă din cadrul sistemului Procuraturii.

Prin urmare, în rezultatul procedurilor legale realizate, la moment au rămas să activeze în funcția de procuror în Procuratura Generală 69 procurori și respectiv 123 funcționari și personal tehnic.

În această ordine de idei, ținem să precizăm că, în vederea realizării scopului de a avea o Procuratură Generală modernă, care să corespundă necesităților actuale, în continuare această subdiviziune structurală urmează să exercite sarcinile principale ce țin exclusiv de stabilirea politicilor la nivel de sistem al Procuraturii, precum și administrarea acestui sistem.

Respectiv, activitățile ce țin de domeniul urmăririi penale și reprezentării învinuirii în instanțele de judecată vor fi realizate nemijlocit de către procuraturile specializate și teritoriale.

Remarcăm că, reconceptualizarea și optimizarea Procuraturii Generale se circumscrie plenar obiectivelor fixate în Programul de Dezvoltare Strategică a Procuraturii pentru anii 2021-2025, acțiuni orientate spre realizarea unor schimbări majore întru atingerea obiectivului strategic „Administrarea eficientă și modernă a Procuraturii” (IV), iar în consecință și a obiectivului specific „Continuarea optimizării sistemului Procuraturii” (pct.4.1).

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав