COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Procuratura Generală a răspuns solicitării PPDA

Procuratura Generală a răspuns solicitării PPDA

Procuratura generală a venit cu un răspune la solicitarea Platformei DA de audiere în Parlament a Procurorului General pe marginea mai multor cauze penale de rezonanță.

”Într-un stat de drept nimeni și cu atît mai mult un reprezentat al puterii politice nu are dreptul să extrapoleze cu afirmații care aduc atingere principiului constituțional privind separația și colaborarea puterilor în stat, atentează la independența și imparțialitatea Procuraturii, ca valori supreme ale statului de drept” se arată în comunicatul instituției.

Totodată, potrivit PG parlamentul nu controlează activitatea procesuală a Procuraturii, iar cererea deputatului de audiere a Procurorului General pe anumite dosare în Parlament iese din limitele legalului și poate fi apreciată ca amestec al puterii legislative în activitatea autorității judiciare.


”Cu excepția controlului ierarhic intern, unica autoritate ce realizează controlul procesual al prestației procurorilor este sistemul judecătoresc”, se mai arată în comunicatul PG.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load