X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Procuratura Anticorupție va contesta sentința de achitare a fostului Procuror General

28 feb. 14:01   Societate
2354 0

La 28 februarie 2024, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a pronunțat sentința de achitare în cauza penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile fostului Procuror General, Alexandr Stoianoglo căruia îi este imputată comiterea în complicitate cu ex-șeful Secției resurse umane a Procuraturii Generale a infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu (art. 328 alin. (3) lit.b) din Codul penal).

Cauza penală respectivă a fost pornită în luna octombrie 2021 de către un procuror din Procuratura Anticorupție desemnat de CSP.

Potrivit materialelor, Alexandr Stoianoglo și fosta sa subalternă, l-au eliberat din funcție pe procurorul Nicolae Chitoroagă, cunoscînd că la acel moment se efectua urmărirea penală în privința persoanei respective și acesta avea statut de învinuit, cunoscînd că în conformitate cu prevederile legale în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizației de concediere a procurorilor care demisionează, intenționat a acționat contrar prevederilor legale și a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei, prin ce a prejudiciat bugetul Procuraturii.

Prin sentința din 28 februarie 2024, instanța a achitat inculpații, învinuiți de comiterea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, fiind formulată în acest sens și o opinie separată din partea unuia dintre cei trei judecători care formează completul de judecată privind existența vinovăției acestora.

Sentința va fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.


Notă: Persoana acuzată de săvîrșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atîta timp cît vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărîre judecătorească de condamnare definitivă.

10
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?