X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Procuratura Anticorupție a clasat un dosar penal în privința lui Stoianoglo

6 iul. 17:27   Societate
2407

Procuratura Anticorupție informează despre clasarea dosarului penal pornit la 4 februarie 2022 în privința Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, în dosarul denumit generic „Expulzarea profesorilor turci”.

Stoianoglo a fost cercetat în cadrul acestui dosar pe faptul amestecului în înfăptuirea justiției, cu folosirea situației de serviciu.

Procurorul de caz, la emiterea ordonanței de clasare a dosarului penal, și-a argumentat soluția prin aceea că, fapta imputată lui Stoianoglo nu întrunește elementele constitutive ale componenței de infracțiune prevăzută de art.303 alin.(3) din Codul penal (Amestec în înfăptuirea justiției).

Mai mult, procurorul și-a motivat decizia prin aceea că, presupunerea organului de urmărire penală, că Alexandr Stoianoglo ar fi săvîrșit amestec în înfăptuirea justiției în cauza din speță, în lipsa unor probe confirmătoare, nu este suficientă pentru înaintarea unei acuzații penale.

Decizia procurorului de clasare poate fi contestată cu plîngere procurorului ierarhic superior, în termen de 15 zile din momentul cînd s-a luat cunoștință de act.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав