X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Procuratura a refuzat să pornească un dosar penal pe numele procurorului general interimar

25 ian. 17:31   Societate
1817 0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a refuzat să pornească dosar penal pentru pretinsă îmbogăţire ilicită pe numele procurorului general interimar, Ion Munteanu, la solicitarea activistului Pavel Grigorciuc.

Anunțul a fost făcut de către Grigorciuc, care a solicitat anterior Consiliului Superior al Procurorilor să fie verificată averea lui Ion Munteanu, inclusiv din România.

„Mai puțin de o lună a avut nevoie procurorul Vitalie Chișca ca să nu facă interpelări în România privind averea familiei Procurorului general interimar, ca să nu solicite informație privind veridicitatea discuțiilor din Telegram, ca să nu audieze martorii. A fost făcută o muncă imensă de a nu face nimic. Ca să mușamalizeze acest caz procuratura a avut nevoie mai puțin de o lună. Și asta avînd în vedere sărbătorile de iarnă”, a scris Grigorciuc pe reţelele de socializare.

Amintim că CSP l-a desemnat, la 16 decembrie, pe procurorul PCCOCS, Vitalie Chișca, pentru examinarea aspectelor invocate în adresarea lui Pavel Grigorciuc privind averea lui Munteanu.

După acuzaţiile lansate de Grigorciuc, Ion Munteanu a sesizat la fel CSP ca să-i fie verificată averea. „Acuzațiile sînt nefondate. Nu am alte averi decît cele declarate. E de menționat că am sesizat CSP pentru a desemna un procuror pentru a verifice această bănuială care a apărut în societate”, a declarat procurorul general interimar.

0
2
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?