AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 911
Criza energetică stiri: 738
Preşedintele stiri: 3206

Procuratura a încheiat urmărirea penală într-un dosar pe numele lui Stoianoglo

29 noi. 2021,, 16:45   Societate
2141 0

Procuratura Anticorupție anunță că a încheiat urmărirea penală pe unul din cele cinci capete de acuzare în privința procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo. Este vorba despre cel pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

„Pe acest capăt de acuzare, lui Alexandru Stoianoglo îi este incriminat că la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, cunoscînd că la acel moment se efectua urmărirea penală în privința persoanei respective și acesta avea statut de învinuit, cunoscînd că în conformitate cu prevederile legale în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizației de concediere procurorilor care demisionează, intenționat a acționat contrar prevederilor legale și a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei și a prejudiciat bugetul Procuraturii”, se menționează în comunicatul de presă al Procuraturii Anticorupție.

În gestiunea procurorului desemnat de CSP, a rămas o altă cauză penală privind învinuirea procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo pe patru capete de acuzare, în cadrul căreia procurorii de caz în continuare întreprind toate măsurile necesare prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele.

Alexandru Stoianoglo a fost reținut la începutul lunii octombrie, după ce în biroul său de la PG s-au făcut percheziții. În urma acestora, au fost ridicate un purtător electronic de informații, agende, acte și înscrisuri, care au fost utilizate, elaborate sau au fost în gestiunea dlui Alexandr Stoianoglo și care ar putea avea conexiune cu obiectul urmăririi penale. Lucrurile ridicate au fost sigilate de către procurori în prezența apărătorilor, pentru a fi supuse ulterior examinării. Victor Munteanu, avocatul lui Alexandru Stoianoglo a declarat în ziua perchezițiilor că acestea s-au făcut ilegal.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав