Procuratura a deschis un dosar penal în cazul piloților moldoveni ținuți ostatici în Afganistan

Procuratura a deschis un dosar penal în cazul piloților moldoveni ținuți ostatici în Afganistan

Procuratura Generală vine cu cîteva precizări în legătură cu cazul celor doi moldoveni ţinuţi ostatici în Afganistan, anunță Noi.md


Potrivit sursei, pe acest caz a fost deschis şi un dosar penal, materialele căruia au fost secretizate, cercul de persoane implicate fiind strict limitat.


La finele anchetei Procuratura va anunța detalii despre acest caz, care potrivit sursei,  vor face ca lucrurile să fie clare pentru toată societatea.


“La această etapă putem doar menţiona că, au fost întreprinse activităţi fără precedent pentru organele de drept din Republica Moldova, unele din ele cu risc major. Tot la această etapă putem menţiona că, am constatat în cadrul măsurilor întreprinse mai multe încercări de aşa-numită implicare în eliberarea ostaticilor a diferitor personaje, care de fiecare dată zădărniceau activitatea organelor de stat competente şi tergiversa procesul de eliberare a victimelor. Aceste implicări erau motivate fie de interes material, fie de a obţine alte avantaje. Ne vom expune în modul corespunzător şi asupra acestor circumstanţe, la fel cum vom investiga şi ultimele declaraţii expuse în spaţiul public despre implicarea unor forţe pentru a tergiversa procesul de eliberare a ostaticilor” se menționează într-un comunicat de presă.


Sursa citată mai spune că cazul dat, presupune acţiuni cu un mare grad de discreţie.


“În acest context, menţionăm că unele informaţii vehiculate în spaţiul public zilele acestea de anumite persoane sunt total iresponsabile, riscă să pună în pericol viaţa persoanelor ţinute ostatice, dar şi să compromită operaţiunile speciale, aflate în desfăşurare, având în vedre faptul că cele două persoane încă nu sunt în custodia autorităţilor Republicii Moldova şi în deplină siguranţă” anunță Procuratura.


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load