COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7832
Criza energetică stiri: 509

Procuratura a clasat dosarul penal în privința Fundației „Open Dialog”

12 mai. 2020,, 07:30   Societate
1984 3

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a închis procesul penal împotriva Fondului „Open Dialog”.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat într-un interviu pentru newsmaker.md că în urma verificărilor efectuate s-a dovedit că nu există suficiente dovezi în acest dosar, iar procurorii și-au epuizat toate posibilitățile.

Dosarul legat de fondul Ludmilei Kozlovska a făcut parte din lista „dosarelor politice”, iar în luna februarie 2020 Procuratura Generală a decis să le verifice.

Amintim că o comisie de anchetă parlamentară a cercetat activitatea Fundației „Open Dialog” și imixtiunii acesteia în treburile interne a R. Moldova. Potrivit concluziilor comisiei, fundația „Open Dialog” ar fi finanțată din venituri provenite din tranzacții cu întreprinderi militare din Federația Rusă, livrarea de echipamente militare în statele implicate în conflicte regionale, plăți din zone off-shore și din schema de spălare a banilor „Laundromat”.

Totodată, autorii raportului au recomandat ca raportul, care a fost desecretizat pe 17 decembrie, să fie remis Procuraturii Generale, SIS și MAI „în vederea analizei și investigării minuțioase a materialelor și concluziilor Comisiei de anchetă și întreprinderea măsurilor necesare în conformitate cu legislația în vigoare.


Autorii raportului au recomandat procuraturii să examineze constatările din raport în contextul clarificării și încadrării juridice a acțiunilor de implicare a FOD, persoanelor afiliate etc., în acțiuni care atentează la securitatea națională a R. Moldova, inclusiv prin prisma infracțiunii de trădare de patrie, spionaj etc. cu tragerea la răspundere conform legii.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X