COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6793
Coronavirus stiri: 7614

Procuratura a clasat dosarul penal în privința Fundației „Open Dialog”

12 mai. 2020,, 07:30   Societate
1885 3

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a închis procesul penal împotriva Fondului „Open Dialog”.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat într-un interviu pentru newsmaker.md că în urma verificărilor efectuate s-a dovedit că nu există suficiente dovezi în acest dosar, iar procurorii și-au epuizat toate posibilitățile.

Dosarul legat de fondul Ludmilei Kozlovska a făcut parte din lista „dosarelor politice”, iar în luna februarie 2020 Procuratura Generală a decis să le verifice.

Amintim că o comisie de anchetă parlamentară a cercetat activitatea Fundației „Open Dialog” și imixtiunii acesteia în treburile interne a R. Moldova. Potrivit concluziilor comisiei, fundația „Open Dialog” ar fi finanțată din venituri provenite din tranzacții cu întreprinderi militare din Federația Rusă, livrarea de echipamente militare în statele implicate în conflicte regionale, plăți din zone off-shore și din schema de spălare a banilor „Laundromat”.

Totodată, autorii raportului au recomandat ca raportul, care a fost desecretizat pe 17 decembrie, să fie remis Procuraturii Generale, SIS și MAI „în vederea analizei și investigării minuțioase a materialelor și concluziilor Comisiei de anchetă și întreprinderea măsurilor necesare în conformitate cu legislația în vigoare.


Autorii raportului au recomandat procuraturii să examineze constatările din raport în contextul clarificării și încadrării juridice a acțiunilor de implicare a FOD, persoanelor afiliate etc., în acțiuni care atentează la securitatea națională a R. Moldova, inclusiv prin prisma infracțiunii de trădare de patrie, spionaj etc. cu tragerea la răspundere conform legii.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽