X 
Preşedintele stiri: 3600

Procedura de selectare și eliberare a directorului Oficiului Național al Viei și Vinului va fi modificată

22 mar. 11:22   Societate
1365 0

Conducătorul Oficiului Național al Viei și Vinului va obține votul de încredere din partea tuturor vinificatorilor și viticultorilor din țară, ceea ce va asigura o credibilitate și eficiență mai mare în interacțiunea Oficiu – sectorul privat.

Executivul a modificat procedura de selectare și eliberare a directorului ONVV, în scopul reducerii influenței statului în procesul decizional al Consiliului de coordonare și sporirea rolului asociațiilor din sector.

Astfel, în procesul de alegere a directorului, reprezentanții sectorului privat vor deține 6 voturi, iar un vot va fi al reprezentantului sectorului public. De asemenea, încetarea înainte de termen a mandatului, precum și eliberarea din funcție a directorului va fi posibilă cu avizul pozitiv al Consiliului de coordonare.

Vicepremierul Vladimir Bolea a subliniat că Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare promovează cooperarea producătorilor în gestionarea afacerilor în agricultură. Totodată, Vladimir Bolea a precizat că, în țările vinifere, entitățile care gestionează industria vitivinicolă funcționează după principiul parteneriatului public – privat, iar rolul statului este de a elabora politici și de a crea condiții favorabile pentru afaceri. Pornind de la aceasta, s-a propus micșorarea numărului reprezentanților statului în Consiliul de coordonare al ONVV.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий