COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Procedura de înregistrare a medicamentelor va fi simplificată

Procedura de înregistrare a medicamentelor va fi simplificată

Subiectul facilitării simplificării procedurii de autorizare și reautorizare a medicamentelor și dispozitivelor medicale, în special, în situația de criză cauzată de pandemia de COVID-19 a fost discutat în cadrul unei video-conferințe de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean și reprezentanții Agenției Medicamentului.

De asemenea, pentru a facilita procesul de înregistrare a produselor farmaceutice în Sistemul informațional de înregistrare a medicamentelor și dispozitivelor medicale s-a analizat posibilitatea comasării informației într-un singur sistem de înregistrare și monitorizare a prețurilor și stocurilor.

Directoarea Agenției Medicamentului, Silvia Cibotari, a dat asigurări că pentru toate solicitările ce vizează reautorizarea și autorizarea medicamentelor și dispozitivelor medicale autohtone procedura se va face în termeni cît mai restrînși cu respectarea exigențelor regulamentare de calitate.


În context, s-a vorbit și despre necesitatea creării unor organisme naționale de evaluare a conformității pentru dispozitivele medicale autohtone, care urmează să fie acreditate de Centrul Național de Acreditare MOLDAC.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load