TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Problema mirosului neplăcut din capitală, discutată la Guvern

Problema mirosului neplăcut din capitală, discutată la Guvern

Subiectul mirosului neplăcut din capitală a fost discutat, astăzi, în cadrul ședinței Guvernului.

Secretara de stat a Ministerului Agriculturii a prezentat, în fața miniștrilor, raportul referitor la măsurile întreprinse pentru a se depista sursa deșeurilor nocive evacuate în rîul Bîc și care poluează mediul înconjurător.

Potrivit Iulianei Cantaragiu, peste două tone de capuri de pește au fost aruncate în rîul Bîc de către un agent economic ce produce băuturi alcoolice. La moment, au loc investigații în acest sens, iar după ce vor fi calculate prejudiciile aduse mediului, întreprinderea s-ar putea alege cu o amendă administrativă și chiar cu un dosar penal. „Tema respectivă este una veche. Un dosar stă blocat la procratură timp de 3 ani și nu este dat pe rol", a mai adăugat secretara de stat.


Premiera Maia Sandu s-a arătat indignată de faptul că deși problema durează ani la rînd și toate instituțiile statului o cunosc, nu se întreprind măsuri concrete pentru a o soluționa.

„Asta se întîmplă de mai mulți ani, avem un caz concret acum. Iată ce înseamnă să ai instituții ale statului care nu își fac treaba și agenți economici total iresponsabili. Procuratura, Primăria, Apă Canal, toată lumea știe despre aceste lucruri. Cînd vor începe a funcționa?", a menționat Maia Sandu. Aceasta a mai adăugat că în scurt timp așteaptă informații despre măsurile întreprinse și rezultate concrete de la toți responsabilii.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a dat asigurări că se vor lua măsuri drastice pentru a-i pedepsi pe cei implicați în poluarea aerului, inclusiv sub aspect penal.

Amintim că Inspectoratul Național de Investigație al IGP a inițiat controale inopinate la Stația de Epurare a municipiului Chișinău, dar și la o întreprindere de producere a băuturilor alcoolice, care folosește materie primă fără acte de origine și proveniență și care indică o cantitate mare a deșeurilor nocive evacuate în rîul Bîc, generînd poluarea mediului înconjurător.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load