COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Problema deșeurilor, în atenția Guvernului. Sandu: Nu a existat responsabilitate

Problema deșeurilor, în atenția Guvernului. Sandu: Nu a existat responsabilitate

Strategia de gestionarea a deșeurilor, creată în anul 2013 va fi analizată din nou. Ministerul Agriculturii și-a asumat plenar, în cadrul ședinței de la Guvern, această responsabilitate.

Declarația a fost făcută de ministra Agriculturii, Georgeta Mincu. Șefa de la Agricultură a precizat că semnarea acestui contract important va deveni o prioritate pentru țara noastră.

În cadrul ședinței, secretarul de stat de la Ministerul Finanțelor, Dumitru Udrea a precizat că au fost inițiate negocierile și a fost aprobată și semnarea contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții privind implementarea proiectului Deșeuri solide în țara noastră

„Contractul prevede o alocare de 25 de milioane de euro, ca o primă finanțare importantă pentru implementarea Strategiei de gestionare a deșeurilor. Proiectul respectiv va contribui la reducerea impactului de mediu și a sănătății publice prin modernizarea depozitelor de deșeuri deja existente și racordarea lor la cele mai bune practici europene”, a declarat Udrea.


Secretarul de stat a adăugat care sînt principalele acțiuni care vor fi puse în practică după semnarea contractului:

„Închiderea depozitelor de deșeuri temporare sau neautorizate, infrastructura asociată cu aceste depozite, ce ține de stațiile de tratare și colectare a biogazului și drumurile de acces către aceste depozite. Reabilitarea sistemelor de colectare și transport a deșeurilor și punerea în funcțiune a liniilor de sortare a deșeurilor”.

În context, Șefa Cabinetului de Miniștri a precizat că proiectul trebuia să înceapă cu mult timp în urmă.

„Trebuia semnat și aprobat și deja trebuia să beneficieze măcar o parte din locuitorii țării de acest proiect. Nu a existat responsabilitate și interes în administrația publică centrală, nu au existat primar la Chișinău care să vrea să facă acest lucru, și acum cu toții trebuie să îndurăm consecințele”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, Udrea a specificat că odată cu semnarea acestui contract de finanțare, Republicii Moldova i se deschid oportunități și devine eligibilă pentru negocieri și contractarea surselor adiționale sub formă de grant pentru cofinanțarea acestui împrumut.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load