X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Problema colectării gunoiului în Moldova este cîte puțin rezolvă. Opinie

1 iun. 2021,, 15:00   Societate
2801 0

Astăzi, cetățenii Republicii Moldova au o atitudine mai responsabilă față de colectarea gunoiului: tinerii, în principiu, sînt mai progresivi decît generația mai în vîrstă, de aceea în fiecare an sîntem martorii desfășurării unor noi inițiative de mediu.

Această opinie a fost exprimată de cunoscutul ecologist, președintele Asociației Ecologice Păstrătorii rîului Nistru ”Eco-Tiras”, Ilia Trombițchi, în emisia studioului Sputnik Moldova.

"Cu toate acestea, situația cu privire la gunoiul din lacuri și rîul Nistru este mai bună decît a fost cîndva. Adică oamenii, treptat, fie că au fost în Occident, fie individual, dar își schimbă atitudinea spre bine în raport cu Nistrul și problema poluării", notează ecologistul.

Potrivit lui Trombițchi, problemele de reciclare și colectare a deșeurilor în Moldova se întîlnesc tot mai des în rîndul populației rurale. "Dar chiar și acolo, pas cu pas, de asemenea sînt introduse metode de gestionare a deșeurilor. Acum, de exemplu, prin mai multe sate trece un tractor și adună pungile de gunoi pregătite".

După cum vedem, a conchis interlocutorul, problema colectării gunoiului în Moldova este cîte puțin rezolvată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?