COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Problema cîinilor străzii, încă nesoluționată (VIDEO)

Problema cîinilor străzii, încă nesoluționată (VIDEO)

Cîinii vagabonzi continuă să rămînă o problemă nesoluționată pentru Chișinău. Mai mulți locuitori ai Capitalei spun că viața lor este în pericol din cauza acestora, care se plimbă pe străzi. Oamenii cer autorităților să adune cîinii și să-i adăpostească în locuri special amenajate.

Deși promit că vor soluționa problema, responsabilii recunosc că azilurile pentru cîini nu fac față numărului mare de cereri, transmite tv8.md.

„Strigăte, cîini. Toată noaptea latră și nu este normal, aici e imposibil de trăit și așa miros este.”


„Chiar și la o oră devreme, oamenilor în vîrstă le este frică să meargă, este imposibil, deoarece cîinii sînt incontrolabili.”

Locuitorii din sectorul Rîșcani al Capitalei spun că animalele s-au adăpostit, într-o construcție abandonată, împreună cu cîțiva oameni ai străzii. Deși s-au adresat de mai multe ori la pretură, care a adunat cîinii și a sigilat clădirea, aceștia se întorc aici împreună cu maidanezii.

„- După aceea, au apărut iar atîția aici. Cineva îi hrănește, odată am văzut că veneau voluntari cu saci. Le-au adus lor produse.”

„- Aceștia sînt cîinii mei. – De unde i-ați luat? – Sunt ai mei.”

Și mamele cu copii mici spun că le este frică să iasă la plimbare, chiar și în timpul zilei.

„Noi ne temem chiar să nu vină în parc și să ne muște sau să ne sperie pe noi. Este o problemă într-adevăr.”

Vicepretorul sectorului Rîșcani, venit la fața locului, a promis că va soluționa problema maidanezilor.

„Eu sper că, în următoarele zece zile, noi aici o să facem ordine. O să evacuăm gunoiul, o să evacuăm oamenii”, a spus vicepretorul de Rîșcani, Oleg Suslov.

Deși autoritățile promit că vor duce cîinii vagabonzi în adăposturi speciale, acestea nu fac față numărului mare de cereri.

„Abandonurile au întrecut limita adăpostului. Din păcate, adopții nu sînt, mai multe abandonuri”, a spus Irina Marcu de la adăpostul „Datcha”.

La rîndul lor, responsabilii din domeniu spun că problema maidanezilor, care se întorc în stradă, nu poate fi soluționată din cauza unui regulament.

„Se întorc, dacă după ei vin curatorii, oamenii care îi hrănesc sau Direcția sănătatea și bunăstarea animalelor scriu ordin de eliberare a animalelor. Atunci noi îi întoarcem de unde i-am luat”, a explicat Roman Trahman, șeful Centrului de sterilizare.

La sfîrșitul anului trecut, Primăria Capitalei a anunțat demararea lucrărilor de construcție a unui azil pentru cîinii vagabonzi, pentru care s-au alocat circa 700 de mii de lei. Cînd va fi gata, aici vor fi adăpostiți în jur de 450 de cîini. Nu există o statistică oficială a numărului manidanezilor, care se plimbă pe străzile Capitalei. Potrivit Șefului Centrului de Sterilizare, ar fi vorba de 15-20 de mii de cîini.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load