COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Printre candidații la șefia Serviciului Vamal sînt și persoane corupte - declarație

Printre candidații la șefia Serviciului Vamal sînt și persoane corupte - declarație

Printre candidații cu șanse mari de a ajunge șef al Serviciului Vamal sînt persoane foarte corupte. O spune Ion Chicu, consilierul președintelui țării, Igor Dodon.

Într-o postare pe Facebook a lui Eugen Luchianiuc, potrivit căruia Andrei Năstase ar încerca să preia controlul asupra Serviciului Vamal, Ion Chicu îi sugerează bloggerului să remită dovezi concludente în adresa premierului și în adresa Consiliului Suprem de Securitate.

”Din cîte știu eu, acolo este în derulare concursul pentru ocuparea funcției de director al Serviciului Vamal. Sper să fie ales cel mai bun și integru…Despre încercările unora de a ”captiva” fluxurile financiare de la vamă, dar și de a zdruncina sistemul financiar în general, conducerea guvernului ar trebui să știe și să acționeze corespunzător”, a comentat consilierul lui Igor Dodon.


”Din surse demne de încredere, știm că printre candidații cu șanse mari de a ajunge șef pe vamă sînt persoane foarte corupte, care au activat pe timpul dezmățului din era ”istoriei de succes” 2010 – 2014”, a adăugat Ion Chicu.

Concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal a fost anunțat pe data de 3 septembrie 2019. 22 de candidați s-au înscris în concurs, însă doar cinci dintre ei au fost admiși. Este vorba despre Natalia Calenic, Sava Maimescu, Vladislav Șveț, Iurie Gorea și Marin Gospodarenco.

Din componența comisiei de concurs fac parte: Natalia Gavrilița, ministrul Finanțelor, Artur Mija, reprezentant al Cabinetului prim-ministrului, Andrei Balan, șeful Direcției contencios și controlul legalității al Ministerului Finanțelor, Sergiu Gaibu, reprezentant al societății civile, Tatiana Lariușin, reprezentanta mediului de afaceri, Elena Levința-Perciun, expertă în resurse umane și Tatiana Buianina, expertă în psihologie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load