AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 893
Criza energetică stiri: 725
Preşedintele stiri: 3204

Printr-un ordin, Ministerul Mediului interzice defrișarea pădurilor

1 apr. 2020,, 15:14   Societate
4062 0

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju, a emis un ordin, prin care dispune întreruperea tuturor tipurilor de lucrări silvico-tehnice în fondul forestier de stat.

Astfel, se interzice defrişarea copacilor din pădure, sub oricare formă: tăierea de produse principale, tăieri de produse secundare şi alte tăieri, a explicat pentru Radio Moldova Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Maxim Popov, scrie trm.md.

„În contextul stopării tăierii ilicite a fost emis un ordin la indicaţia ministrului, Ion Perju, respectiv vor fi informaţi toţi directorii întreprinderilor silvice. Urmează să fie făcută o analiză în cadrul ministerului, pentru a stabili care sînt stocurile de lemn pentru lucru şi lemn de foc existent, pentru a lua ulterior alte decizii în ceea ce priveşte tăierile viitoare. Dorinţa noastră este să limităm tăierile numite rase, pentru a rămîne doar tăierile de igienă, pentru ca pădurea să se dezvolte”, a menţionat Maxim Popov.

În cazul nerespectării prevederilor ordinului, administratorii entităţilor silvice vor fi sancţionaţi disciplinar, în conformitate cu legislaţia, în vigoare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав