COVID-19 în MOLDOVA

”Prinși în ungher”. Medicii din prima linie, protagoniști al unui proiect fotografic istoric

”Prinși în ungher”. Medicii din prima linie, protagoniști al unui proiect fotografic istoric

Eroii din prima linie, medicii care zi de zi luptă cu inamicul nevăzut - Coronavirusul, a devenit protagoniștii unui proiect istoric al fotografului Alex Iordache.

Medicii au fost ”puși la colț!”, într-o sesiune foto de excepție care dezvăluie fața reală a medicilor ieșiți dintr-o tură în care au salvat vieți și au dat ochi în ochi cu moartea.

”I-am pus la colț! Prinzîndu-i strîns în ungher. Pe nederept. Noi toți care ne plîngem ca lucrurile să revină la normal. Și nu băgăm de seamă că printr-o adevărată detenție trec anume acești luptători din prima linie. Nu noi. Ei. Transformați peste noapte în cei din urmă, depășiți, persecutați și sfidați de o boală care e mult peste oameni și cunoștințele pe care le deține planeta. Nu-și văd mamele, copiii. Stau izolați de cei dragi și luptă cu moartea pentru cei mai necăjiți de virus pacienți. Rezistînd hipoxiei în combinezoane care nu respiră, viziere și măști în ture a cîte 4 ore pentru că mai mult nu pot, o zi și noapte”, a scris Alex Iordache în comentariul clipului video postat pe o rețea de socializare.


Potrivit lui, fotografiile au fost create special pentru oameni, iar fiecare din ele reprezintă un exercițiu imaginar pe care ar vrea fotograful să-l repete fiecare din cei ce le privesc.

”Să ne punem în locul lor, dacă nu cu masca și halatul, măcar cu imaginația”, a mai scris Alex Iordache.

Reamintim că pînă în acest moment în Republica Moldova s-au infectat cu noul coronavirus 26 628 de persoane, iar 828 au pierdut lupta cu boala.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load