COVID-19 în MOLDOVA

Primul forum moldo-belarus pentru tineret va avea loc la Chișinău

Primul forum moldo-belarus pentru tineret va avea loc la Chișinău

Primul forum moldo-belarus pentru tineret va avea loc la Chișinău în perioada 20-23 noiembrie, a declarat pentru corespondentul BelTA Oleg Dikun, al doilea secretar al Comitetului central al Uniunii Tineretului Republican Belarus, transmite Noi.md.

El a menționat că interacțiunea organizațiilor de tineret din Moldova și Belarus a primit un nou suflu. Au fost semnate acorduri de cooperare, iar în ultimii doi ani grupuri de studenți din Belarus lucrează la întreprinderile agricole din Moldova.

"Organizarea primului forum pentru tineret va deveni un nou pas concret spre intensificarea contactelor ulterioare, dezvoltarea programelor comune, crearea unei platforme de interacțiune și dialog", a spus Oleg Dikun. Forumul va reuni reprezentanți ai grupurilor de studenți, ai afacerilor și ai instituțiilor de învățămînt din cele două țări.


„Delegația din Belarus va fi reprezentată de 20 de persoane. Se vor desfășura secțiunile„ Probleme și oportunități pentru tineret în lumea modernă”, ”Programul universitar VS realitățile din lumea muncii”, ”Oportunități de dezvoltare pentru tinerii antreprenori”, precum și o masă rotundă„ Rolul tineretului în lumea modernă”. În cadrul evenimentului este programată întreprinderea unei vizite la parlamentul Moldovei și la reședința președintelui. Forumul se va încheia cu semnarea unor acorduri menite să continue dezvoltarea mișcării de deplasare a echipelor de studenți și cu o acțiune ecologică de plantare a copacilor în scuarul Ambasadei Belarusului în Moldova.

Deschiderea oficială a forumului pentru tineret va avea loc pe 21 noiembrie. Organizatorii forumului sînt: Liga Tineretului din Moldova, Uniunea Republicană a Tineretului din Belarus, Ambasada Belarusului în Moldova, Ambasada Moldovei în Belarus, Academia de Științe Economice din Moldova ASEM. Evenimentul are drept scop stabilirea de parteneriate comune în domenii strategice precum angajarea în cîmpul muncii a tinerilor în cadrul grupurilor de studenți la întreprinderile din Moldova, implementarea proiectelor social-umanitare și dezvoltarea antreprenoriatului bilateral pentru tineret.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load