TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primul deputat care a donat plasmă, după ce s-a tratat de COVID-19

Deputatul Corneliu Padnevici, a anunțat că s-a tratat de COVID-19. Acesta mai spune că a donat și plasmă covalescentă.

„Statisticile privind gradul de infectare cu COVID-19 nu sînt doar cifre seci. Am simțit acest lucru pe propria piele, după ce m-am infectat cu coronavirusul de tip nou. Din fericire, boala a decurs în formă ușoară și nu mi-a afectat familia. După ce m-am recuperat, am decis să contribui la însănătoșirea altor pacienți, pe care boala i-a lovit mai tare”, a ascris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Luni, 12 octombrie, parlamentarul susține că a mers la Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui și a donat plasmă cu anticorpi pentru COVID-19, scrie cotidianul.md.

Pentru a contribui la salvarea de vieți, persoanele tratate de COVID-19 pot consemna la externare un acord pentru recrutarea ulterioară de către Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui.

Donarea de plasmă convalescentă se va efectua după două săptămîni de la externare, de către persoanele de gen masculin care au fost tratate de COVID-19, cu vîrsta cuprinsă între 18-60 ani, care nu au boli cronice: diabet zaharat, boli cardiovasculare și pulmonare, boli ale ficatului și rinichilor.


În perioada 13 aprilie-24 septembrie 2020, 837 de persoane tratate de COVID-19, s-au solidarizat în lupta contra infecției, asigurînd 2862 doze de plasmă, care au fost distribuite în instituțiile medicale în care se tratează pacienții cu forme grave și extrem de grave de COVID-19.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load