COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6793
Coronavirus stiri: 7614

Primii turiști moldoveni au ajuns la mare în Turcia și au povestit ce reguli sînt ipuse

5 iul. 2020,, 16:14   Societate
19829 1

Turcia este una dintre primele țări care a acceptat tranzitarea frontierei de stat a cetățenilor din R. Moldova. Astfel din 4 iulie, a avut loc primul zbor charter, cu turiștii moldoveni, spre Antalya.

Procedura de verificare la aeroportul din Antalya pentru covid-19

Toți turiștii, chiar înainte de trecerea controlului la frontieră, trebuie să măsoare temperatura corpului. Dacă depășește 37,8 grade, atunci turistul este trimis la cabinetul medical al aeroportului, unde va face testul de coronavirus, absolut GRATUIT (această procedură durează în jur de 1 oră). Dacă testul s-a dovedit a fi pozitiv, atunci medicii din spital decid deja ce să facă în continuare. Dacă o persoană se simte bine, el părăsește calm din spital pentru a merge la hotelul său, dar i se oferă un spațiu izolat și îngrijiri medicale non-stop. Dacă starea pacientului este gravă, atunci el este lăsat în spital unde urmează tratamentul, transmite ziarulnational.md.

De altfel, la dorință puteți face propriul test pentru Covid-19 pe Aeroportul Antalya, chiar dacă nu aveți simptome ale bolii. Durează o oră și te costă 15 euro.

Polița de asigurare ”Covid-19”


Turiștii au posibilitatea să achiziționeze o poliță de asigurare ”VOLUNTARĂ” care să-l asigure de orice problemă asociată cu probabilitatea de a avea covid-19.

Costul minim al poliței este de 15 euro. În acest caz, vi se vor plăti cheltuieli medicale, în valoare de pînă la 3.000 de euro.

Există o opțiune pentru 19 euro, unde asigurarea acoperă pînă la 5.000 de euro.

Dacă achiziționați o poliță pentru 23 de euro, atunci limita costurilor de tratament și reabilitare va fi de 7000 de euro.

Să ne dăm seama pentru ce pot fi suficienți acești bani?

Cursul standard de tratament pentru covid-19 în spitalul din Antalya, cu condiția ca boala să fie ușoară pînă la moderată, variază de la 3 la 5 mii de euro. Testul coronavirus, costă 115 lire în Turcia, echivalentul a 15 euro. Toate aceste cheltuieli sînt incluse în poliță. De asemenea, asigurarea va acoperi cheltuielile aferente hotelului, dacă din cauza bolilor veți fi obligat să stați în Turcia mai mult timp. Și chiar înlocuirea biletului de întoarcere pentru avion, dacă este necesar.

În Antalya situația este ținută sub control

Situația legată de coronavirus, în Antalya, este destul de calmă. În total, au fost mai puțin de 600 de persoane infectate de covid-19. Creșterea zilnică a pacienților este de 15-20 de cazuri noi pe zi.

Ce este un certificat de turism sănătos în Antalya?

Absolut toate hotelurile în care turiștii moldoveni se odihnesc sînt complet echipate „în conformitate cu cele mai recente standarde de combatere a pandemiei”. Este vorba, în special, despre instalarea pe scară largă a termometrelor electronice care măsoară temperatura corpului turiștilor. Astfel de termometre în hoteluri sînt peste tot: la intrare, în drum spre plajă, în restaurante etc.

Hotelurile care doresc să primească turiști în acest an au fost supuse unei proceduri speciale și au primit un „Certificat de turism sănătos”.

În special, în hotelurile turcești există locuri speciale pentru izolarea turiștilor cu covid-19. Scopul unui hotel bun este protejarea oamenilor sănătoși și crearea tuturor condițiilor, astfel încît un turist afectat de o pandemie să se poată simți, de asemenea, confortabil.

Potrivit lui Ahmet Ener, reprezentant Tez-Tour, hotelurile mari pot face față cel mai bine acestei sarcini, unde bungalo-urile separate sau chiar clădiri întregi ies în evidență pentru locuri de izolare. Prin urmare, dacă doriți să vă protejați spațiul social în timpul vacanței, vă recomandăm să ascultați aceste sfaturi.

„În general, situația sanitară din Antalya este foarte calmă”, concluzionează Ahmet Ener. „Da, avem o serie de reguli stricte, cum ar fi purtarea obligatorie a unei măști de protecție în locuri publice. Dar turcii înțeleg foarte bine că oamenii sînt deja obosiți de pandemie. Și așa încearcă, în primul rînd, să creeze toate condițiile pentru o vacanță confortabilă, fără griji".

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽