COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Primele rezultate din diasporă la alegerile prezidențiale

15 noi. 2020,, 17:15   Societate
4044 4

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează despre faptul că secția de vot din Tokio, Japonia, este prima secție care și-a încheiat activitatea. În total, la această secție, și-au exercitat dreptul la vot 30 de alegători, transmite zdg.md.

Potrivit rezultatelor preliminare, care au ajuns în posesia ZdG, la Tokio, cele mai multe voturi au mers către Maia Sandu. Pentru lidera PAS au votat 27 de alegători, iar pentru Igor Dodon – doar trei.

Totodată, CEC informează despre faptul că și-a încheiat activitatea, cu ceva timp în urmă, și secția de votare din China.

La moment, sunt înregistrate aglomerații la unele secții de votare din străinătate în Belgia, Cehia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, România, Federația Rusă, Portugalia, Spania, Regatul Țărilor de Jos, Turcia, Marea Britanie și Israel.

Votul în diasporă: a fost doborît recordul de prezență înregistrat în primul tur. Au votat deja peste 150 de mii de cetățeni


Până la ora 15:30, ora Moldovei, a fost depășit numărul total al persoanelor care și-au exprimat dreptul la vot în primul tur al scrutinului prezidențial până la închiderea urnelor.

Circa 156 de mii de cetățeni din R. Moldova au votat în diasporă până acum în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, comparativ cu 149 de mii de persoane care și-au exprimat votul în primul tur până la închiderea secțiilor de vot.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X