Primele imagini VIDEO cu piloții moldoveni eliberați din Afganistan

Primele imagini VIDEO cu piloții moldoveni eliberați din Afganistan

O secvență video în care apar cei doi piloți moldoveni eliberați din captivitate, Lionel Buruiană și Mihail Crihan, a fost publicată pe contul de Facebook al șefului statului. Este momentul în care concetățenii coboară din avionul care a aterizat la Moscova, Federația Rusă.


În prezent, ambii sînt supuși unui tratament în unul din centrele medicale din capitala Federației Ruse. Ei vor fi aduși acasă, atunci cînd medicii vor fi siguri că starea sănătății lor este bună.


Igor Dodon a anunțat în cadrul unui briefing de presă că moldovenii au fost eliberați după aproape 4 ani - perioadă în care au fost ținuți ostatici de talibani în Afganistan.


Pe data de 24 noiembrie 2015, elicopterul companiei aeriene din care făceau parte cei doi - VALAN MI17-1V - a fost capturat în Afganistan, după ce a efectuat o aterizare de urgenţă.


La bord se aflau, în total, trei cetățeni moldoveni - membri ai echipajului și 18 cetățeni afgani. Mai tîrziu, Autoritatea Aeronautică Civilă anunțase că un moldovean, membru al echipajului elicopterului prăbușit de talibani, a fost ucis. 


                                                            


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load