TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Primele doze de vaccin donate de România au ajuns la Chișinău

Update 14:08 // Cele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca donate de România Republicii Moldova au ajuns la Chișinău.

La evenimentul de recepționare a ajutorului umanitar participă și președintele Maia Sandu.

Maia Sandu - "Mulţumim foarte mult celor implicaţi, mai ales în dialogul cu producătorii, sîntem foarte fericiţi. Mulţumim Uniunii Eruopene, acest lot merge pentru personalul medical din prima linie, acest vaccin va salva vieţi, va ţine sănătoşi medicii, cu ceastă ocazie multumesc medicilor pentru tot ce fac. Ştim că este foarte greu. Rugămintea mea este ca toţi cetăţenii să fie vigilenţi, să respecte regulilie, să nu admitem creşterea numărului de îmbolnăviri. Foarte încurajatoare pentru mine această donaţie, acest eveniment.

Am discutat că chiar de luni se va pune în aplicare mecanismul, următoarea doză urmează să vină la începutul lunii martie, este vorba de Covax. Sperăm să pornim procesul şi să putem continua vaccinarea pentru ca să nu avem cazuri fatale. Eu sînt gata să mă vaccinez oricînd, dar trebuie să meargă mai întîi la cei care tratează oamenii de Covid".

Acesta este prima tranșă din cele 200.000 de doze de vaccin din donația generoasă promisă de România pentru cetățenii țării noastre, a mai spus Sandu.


12.32 // Cele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite ca ajutor umanitar de către Romînia Republicii Moldova, vor fi aduse cu o aeronavă SMURD pe Aeroportul Internațional Chișinău, astăzi, 27 februarie, în jurul orei 14.00.

Într-un comunicat de presă, Ambasada Romîniei în Republica Moldova precizează că aeronava va fi întîmpinată de ambasadorul Romîniei la Chișinău, Daniel Ioniță, transmite IPN.

Donația face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova anunțat de președintele Romîniei, Klaus Johannis, cu ocazia vizitei sale oficiale la Chișinău în data de 29 decembrie 2020 și este un sprijin pentru medicii și personalul medical din sistemul de sănătate al Republicii Moldova implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Cu o zi mai devreme, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit confirmarea de la COVAX, precum că primul lot de14 400 de vaccinuri împotriva COVID-19, AstraZeneca, produse de Coreea de Sud, vor ajunge în Republica Moldova în perioada 28 februarie – 3 martie.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load