Chitoroagă, declarații după ce a plecat de la șefia PCCOCS: Simt presiune asupra mea

Chitoroagă, declarații după ce a plecat de la șefia PCCOCS: Simt presiune asupra mea

Nicolae Chitoroagă a făcut primele declarații despre decizia sa de a pleca din funcția de șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Acesta spune că a simțit în ultima perioadă presiunea asupra sa și a decis să plece pentru a nu prejudicia activitatea Procuraturii pe care o conduce. Într-un scurt interviu pentru TV8.md, Nicolae Chitoroagă a spus că decizia are legătură și cu investigațiile apărute în presă privind interceptările reprezentanților din fosta opoziție, a societății civile și a jurnaliștilor. 

„Pentru a încerca de a scoate presingul asupra colectivului instituției date și de a da posibilitatea instituției să activeze într-un mod normal. Eu personal simt acest presing și de aceea am decis să plec. Plus la toate, s-au început mai multe investigații pe unele activități care într-o măsură oarecare instituția dată are tangență pe parcursul ultimilor cîțiva ani în activitate și din punctul acesta de vedere, a fel, ca să nu apară oarecare bănuieli precum că aș putea influența o situație ori alta”, a declarat Nicolae Chitoroagă.

Procurorul nu spune din partea cui vine această presiune, dar zice că nu este vorba despre cineva din conducerea Procuraturii Generale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load