COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primele condamnări în cazul lui Andrei Brăguță

Primele condamnări în cazul lui Andrei Brăguță

Magistrații au pronunțat sentința de condamnare în cazul lui Andrei Brăguță, care în toamna anului 2017 a murit în Izolatorul de Detenție Provizorie, după ce a fost bătut de colegii de celulă, transmite Noi.md cu referire la tv8.md

Unul dintre polițiștii învinuiți că nu s-au implicat în bătaie pentru a-i potoli pe deținuți și au permis astfel actul de violență asupra lui Brăguță a scăpat basma curată, fiind achitat de judecători. Alți doi polițiști au primit patru și respectiv, cinci ani de închisoare cu suspendare.

Iar foștii colegi de camera care l-au bătut crunt pe Brăguță au fost condamnați la câte 5 ani de pușcărie.


Andrei Braguța a fost reținut de către Poliția de Patrulare, pentru că ar fi condus haotic mașina. Deși părinții tânărului spun că i-au informat pe oamenii legii că acesta se afla la evidența psihiatrului, procurorul a cerut arestarea lui. Demersul a fost acceptat de judecătorul Iurie Obadă. Peste 10 zile de la reținere, Braguță a murit în penitenciar, în urma unei bronhopneumonii bilaterale, purulente. În detenție, acesta a fost bătut crunt de către colegii de celulă, cu acordul tacit al polițiștilor de gardă și a murit în penitenciar.

Ulterior, procurorul care l-a trimis pe Brăguță în închisoare a fost eliberat din funcție de către Colegiul de Disciplină al Procuraturii Generale, iar Consiliul Superior al Magistraturii l-a dat afară din funcție pe judecătorul Iurie Obadă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load